Şefii de cabinet ai premierului britanic Theresa May au DEMISIONAT, în urma alegerilor legislative

Şefii de cabinet ai premierului britanic Theresei May, Nick Timothy şi Fiona Hill, au demisionat sâmbătă, în urma rezultatelor dezamăgitoare înregistrate de Partidul Conservator în cadrul alegerilor legislative din Marea Britanie, relatează site-ul BBC News.

2654 afișări
Imaginea articolului Şefii de cabinet ai premierului britanic Theresa May au DEMISIONAT, în urma alegerilor legislative

Şefii de cabinet ai premierului britanic Theresei May au demisionat, în urma alegerilor legislative

Nick Timothy, care a fost numit în această funcţie în luna iulie a anului trecut, a precizat că are o parte de vină, în condiţiile în care Partidul Conservator a pierdut 13 locuri în Camera Comunelor şi nu reuşit să obţină majoritatea parlamentară.

"Evident, rezultatul alegerilor generale a reprezentat o mare dezamăgire. Totuşi, conservatorii au câştigat peste 13,6 milioane de voturi, ceea ce reprezintă cifre istorice. Dezamăgirea nu a venit dintr-o lipsă de susţinere pentru Theresa May, ci din creşterea neaşteptată a susţinerii pentru Partidul Laburist. Îmi asum responsabilitatea pentru conţinutul întregului manifest de guvernare, despre care continui să cred că este un program onest şi puternic", a spus Timothy.

Nick Timothy a subliniat faptul că Marea Britanie este divizată, iar Partidul Conservator trebuie să se unească în spatele Theresei May în aceste momente dificile.

"Adevărul simplu este că Marea Britanie este divizată: mulţi sunt sătui de austeritate, mulţi rămân frustraţi sau supăraţi în privinţa Brexit, iar mulţi tineri simt că nu au oportunităţile de care se bucură generaţia părinţilor lor. În mod ironic, premierul May este singurul lider politic care înţelege această diviziune şi care a lucrat pentru soluţionarea ei. Însă campania electorală a conservatorilor nu a reuşit să înţeleagă acest plan pozitiv al Theresei şi nu s-a adresat oamenilor tot mai mulţi care erau decişi să voteze cu laburiştii", a mai spus consilierul premierului britanic.

Fiona Hill, celălalt şef de cabinet al premierului, a emis un comunicat mult mai scurt decât Nick Timothy, în care a lăudat-o pe Theresa May.

"A fost o plăcere să lucrez pentru guvern şi o plăcere să lucrez cu un excelent premier. Nu mă îndoiesc nici măcar o clipă că Theresa May va continua să muncească din greu ca prim-ministru şi o va face într-un mod strălucit", a spus Fiona Hill.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici