Premierul israelian vrea consolidarea relaţiei cu România pentru schimbarea abordării "ipocrite" a UE

Israelul vrea să consolideze relaţiile cu România, Bulgaria şi Grecia, pentru promovarea politicilor israeliene şi pentru a modifica "atitudinea ipocrită şi ostilă a Uniunii Europene", a afirmat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, înaintea reuniunii din oraşul bulgar Varna.

2262 afișări
Imaginea articolului Premierul israelian vrea consolidarea relaţiei cu România pentru schimbarea abordării "ipocrite" a UE

Foto: hepta

"Plec la un summit, mă voi întâlni cu premierii din Bulgaria, Grecia şi România, precum şi cu preşedintele Serbiei. Nu este vorba doar de o întâlnire între prieteni, ci şi de consolidarea relaţiilor cu aceste ţări. Sunt ţări cu care vreau să îmi promovez politicile, pentru a schimba atitudinea ipocrită şi ostilă a Uniunii Europene", a declarat Benjamin Netanyahu, conform unui comunicat al Guvernului israelian.

"Este vorba de un proces care va necesita timp, dar sunt încrezător în fixarea unui obiectiv şi în depunerea de eforturi în acest sens în mod sistematic şi cred că acest lucru va fi realizat în timp. Acest lucru este important pentru statul Israel, al cărui statut este în ascensiune în lume", a adăugat Benjamin Netanyahu, conform agenţiei JNS şi cotidianului Haaretz.

CITEŞTE ŞI: Premierul Dăncilă se întâlneşte vineri cu omologul său israelian/ Netanyahu e sigur că România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Uniunea Europeană critică frecvent activităţile de colonizare israeliene în Cisiordania şi violenţele disproporţionate din conflictul israelo-palestinian. De asemenea, Uniunea Europeană a condamnat decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului şi de a transfera ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim. Uniunea Europeană pledează pentru stabilirea statutului oraşului Ierusalim prin procesul de pace israelo-palestinian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici