Premierul Israelului cere cetăţenilor israelieni să părăsească urgent Ucraina din cauza ameninţării ruse

Bennett îi îndeamnă pe israelieni „să părăsească imediat” Ucraina pe fondul riscului crescut de invazie rusă. Sunt pregătite planurile de evacuare.

832 afișări
Imaginea articolului Premierul Israelului cere cetăţenilor israelieni să părăsească urgent Ucraina din cauza ameninţării ruse

Premierul Israelului cere cetăţenilor israelieni să părăsească urgent Ucraina din cauza ameninţării ruse

Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett le-a cerut cetăţenilor israelieni din Ucraina să părăsească imediat ţara, în urma unei a doua întâlniri avute sâmbătă cu înalţi oficiali din securitate şi diplomati, din cauza temerilor tot mai mari de o invazie rusă iminentă.

Au fost în jur de 4.500 de israelieni înregistraţi la ambasada Israelului în Ucraina, a declarat Ministerul de Externe pentru Times of Israel. Ministerul a estimat că sunt între 10.000-15.000 de israelieni în Ucraina. 

De asemenea, Ministerul de Externe a emis avertismente privind călătoriile în zonă.

„S-a convenit să transmitem avertismentul pentru călătoriile din zonă. Cerem cetăţenilor israelieni să plece imediat”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Bennett într-un comunicat.

Declaraţia a adăugat că „va fi examinată o creştere a zborurilor civile pe ruta Israel-Ucraina”. Ministerul de Externe a spus că se fac apeluri către diferite companii aeriene pentru ca acestea să asiste la evacuarea cetăţenilor israelieni din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici