Premierul italian Giorgia Meloni neagă tensiunile dintre guvern şi Mediaset

Premierul italian Giorgia Meloni a negat vineri tensiunile dintre guvern şi grupul de televiziune Mediaset al familiei Berlusconi, după ce acesta a difuzat comentariile sexiste ale fostului ei partener, care au jucat un rol în separarea cuplului.

180 afișări
Imaginea articolului Premierul italian Giorgia Meloni neagă tensiunile dintre guvern şi Mediaset

Premierul italian Giorgia Meloni neagă tensiunile dintre guvern şi Mediaset

"Relaţiile dintre guvern şi Mediaset sunt relaţiile (normale) dintre guvern şi o mare companie italiană", a declarat Giorgia Meloni după o reuniune a liderilor Uniunii Europene la Bruxelles, relatează Reuters.

Mediaset face parte din grupul MFE-MediaForEurope (MFEB.MI), deţinut de moştenitorii lui Silvio Berlusconi.

Meloni s-a despărţit de Andrea Giambruno, tatăl fiicei sale, după ce o emisiune a Mediaset a difuzat săptămâna trecută clipuri video în care acesta folosea un limbaj sexist şi părea că îi face avansuri unei colege.

Giambruno a fost, de asemenea, gazda propriului său program de ştiri la Mediaset.

Ziarele italiene au relatat că Meloni s-a supărat pe Mediaset după ce acesta a difuzat videoclipurile, ceea ce a stârnit temeri în rândul investitorilor că problema risca să afecteze relaţia dintre MFE şi administraţia Meloni.

Meloni a respins aceste informaţii ca fiind speculaţii şi a negat, de asemenea, orice divergenţă cu Antonio Tajani, ministrul de externe care a preluat frâiele Forza Italia după moartea lui Silvio Berlusconi în iunie.

"Nu există probleme între mine şi Tajani, nu există probleme nici cu Mediaset", a spus ea.

Marina Berlusconi, fiica cea mare a magnatului, care împreună cu fratele său Pier Silvio a preluat controlul efectiv al imperiului de afaceri al familiei, a respins şi ea în ultimele zile informaţiile şi a declarat că o preţuieşte foarte mult pe Meloni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici