Premierul italian vrea ca toate conflictele din lume să se oprească în timpul pandemiei. Mesajul lui Giuseppe Conte

Primul ministru italian Giuseppe Conte a cerut naţiunilor lumii să lase deoparte conflictele internaţionale şi să se unească împotriva unui „duşman puternic şi invizibil” comun: pandemia de COVID-19.

3174 afișări
Imaginea articolului Premierul italian vrea ca toate conflictele din lume să se oprească în timpul pandemiei. Mesajul lui Giuseppe Conte

Premierul italian vrea ca toate conflictele din lume să se oprească pe perioada pandemiei globale

Conte a declarat că ţara sa este de acord cu sugestia secretarului general al ONU, António Guterres, privind o „încetare globală a focului” în această perioadă.

„Coeziunea şi cooperarea democraţiilor noastre este crucială. De asemenea, suspendarea tuturor conflictelor de la nivel global este o mutare strategică”, a declarat Conte într-un interviu acordat pentu NBC.

Italia susţine cu tărie apelul secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite privind încetarea focului la nivel global şi spune că este timpul ca toate conflictele să înceteze.

Antoniu Guterres a declarat vineri că părţile implicate în războaie din 11 ţări au răspuns pozitiv la apelul său privind o încetare a focului la nivel global pentru a combate pandemia coronavirusului, dar există şi zone în care conflictele au continuat să escaladeze, aşa cum sunt Yemen, Libia şi Afganistan.

Şeful ONU a declarat că apelul său a fost bine primit în întreaga lume şi că societatea civilă, lideri religioşi, inclusiv Papa Francis, şi peste 1 milion de oameni au semnat o petiţie online în acest sens.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici