Premierul japonez Fumio Kishida, evacuat după ce s-a auzit o explozie în timpul unui discurs

Premierul japonez Fumio Kishida a fost evacuat sâmbătă dintr-un loc în care susţinea un discurs în aer liber, după ce s-a auzit un „sunet asemănător unei explozii”. Agenţia locală de ştiri Kyodo news, citată de CNN, a relatat că un bărbat a fost arestat.

361 afișări
Imaginea articolului Premierul japonez Fumio Kishida, evacuat după ce s-a auzit o explozie în timpul unui discurs

FOTO Twitter

Scenele dramatice au avut loc în oraşul Wakayama, unde Fumio Kishida susţinea un discurs după ce a inspectat portul de pescari Saikazaki. Discursul făcea parte din sprijinul acordat de prim-ministru pentru o viitoare alegere parţială pentru Camera Reprezentanţilor într-un district din Wakayama. Campania electorală este în curs de desfăşurare la nivel naţional, în cadrul alegerilor locale din Japonia.

Un membru al consiliului municipal care se afla la faţa locului a declarat pentru NHK că un „obiect cilindric argintiu” a zburat „la aproximativ doi metri în faţa mea” cu puţin timp înainte de a se auzi explozia.

Un alt martor ocular a declarat, de asemenea, că a văzut „un cilindru argintiu”, spunând că acesta „a fost aruncat şi apoi a strălucit puţin înainte de a se auzi un zgomot puternic”.

Oficialii japonezi spun că Kishida este în siguranţă şi nevătămat. NHK a relatat că acesta a fost dus într-o altă locaţie, unde a fost înconjurat de ofiţeri de poliţie care îl păzesc.

Radiodifuzorul a precizat că un bărbat a fost arestat sub „suspiciunea de obstrucţionare forţată a activităţii” şi a fost dus la secţia de poliţie Wakayama West pentru a fi interogat.

În Japonia, „obstrucţionarea forţată a activităţii” este o infracţiune de practic de a „obstrucţiona prin forţă activităţile altei persoane”.

Reprezentanţii secţiei de poliţie Wakayama Nishi au declarat pentru CNN că au un suspect, dar nu pot face public deocamdată nici suspectul, nici alte informaţii; aceştia au spus că mai multe detalii vor fi anunţate mai târziu.

Incidentul a atras imediat comparaţii cu asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe, care a fost împuşcat în luna iulie a anului trecut.

Abe, cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs de campanie în faţa unei mici mulţimi în apropierea unei gări din oraşul Nara. Atacul, care a avut loc în plină zi şi a implicat ceea ce părea a fi o armă artizanală, a şocat o naţiune care este rareori asociată cu violenţa politică şi cu violenţa armată. Medicii care l-au îngrijit pe Abe au dezvăluit că glonţul a pătruns până la inimă.

Un bărbat a fost arestat în urma morţii lui Abe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici