Premierul Noii Zeelande a prezentat scuze după ce a insultat un rival poliitic: „nemernic arogant”

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a prezentat scuze pentru o insultă adresată unui deputat, surprinsă de un microfon. „Ce nemernic arogant”, a exclamat Ardern, fără să ştie că microfonul este pornit.

259 afișări
Imaginea articolului Premierul Noii Zeelande a prezentat scuze după ce a insultat un rival poliitic: „nemernic arogant”

Premierul Noii Zeelande a prezentat scuze după ce a insultat un rival poliitic: „nemernic arogant”

Incidentul a avut loc marţi. În timpul unei dezbateri tensionate, prim-ministrul a reacţionat atunci când David Seymour, liderul partidului de opoziţie ACT, i-a cerut să dea un exemplu în care „a făcut o greşeală, a oferit scuze în mod corespunzător şi a reparat-o".

Jacinda Ardern a recunoscut că guvernul pe care-l conduce nu a oferit doar „răspunsuri perfecte", inclusiv în ceea ce priveşte pandemia COVID.

„Am spus în mod deschis, de exemplu, că izolarea şi carantina au fost dificile la momentul respectiv, că au existat oameni care au fost afectaţi şi că am face lucrurile diferit dacă am fi confruntaţi din nou cu ea".

Ea a adăugat că a susţinut şi îşi asumă toate măsurile guvernului având calitatea de premier.

„Întotdeauna am luat decizii pe care le-am considerat a fi în interesul Noii Zeelande la momentul respectiv", a precizat Ardern.

După ce a terminat răspunsul, ea s-a aşezat şi, fiind linişte, a putut fi auzită spunând: „Ce nemernic arogant".

Un purtător de cuvânt al biroului prim ministrului a confirmat că Ardern i-a prezentat scuze lui Seymour.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici