Premierul Noii Zeelande, acuzat că a tras-o de păr în mod repetat pe o chelneriţă, prezintă scuze

Premierul Noii Zeelande, John Key, a prezentat scuze după ce o chelneriţă l-a acuzat că a tras-o de păr de mai multe ori, într-o cafenea din Auckland, informează BBC News online.

200 afișări
Imaginea articolului Premierul Noii Zeelande, acuzat că a tras-o de păr în mod repetat pe o chelneriţă, prezintă scuze

Premierul Noii Zeelande, acuzat că a tras-o de păr în mod repetat pe o chelneriţă, prezintă scuze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ospătăriţa s-a plâns că John Key a tras-o de părul prins în coadă de mai multe ori, continuând cu acest gest chair şi după ce l-a rugat explicit să nu îl repete.

Biroul premierului Noii Zeelande a comunicat că a fost un gest făcut "sub formă de glumă", prezentând scuze.

Ospătăriţa a scris în Daily Blog că John Key a început să o tragă de păr în campania electorală din noiembrie 2014, în urma căreia politicianul a fost obţinut un nou mandat de prim-ministru. Femeia susţine că începuse să îl evite pe premier de fiecare dată când venea la cafenea. În plus, ea le-a spus agenţilor din anturajul liderului politic că nu îi place să fie trasă de păr. Până la urmă, i-a spus personal premierului, în martie, că nu îi place gestul lui, dar acesta a continuat.

Acum, John Key a prezentat scuze şi i-a oferit femeii două sticle de vin personalizate.

John Key susţine că are o relaţie "foarte caldă şi prietenoasă" cu personalul cafenelei. "Ne distrăm mult şi avem tot felul de jocuri acolo, sunt mereu glume şi chestii", dezvăluie primul-ministru.

Însă opoziţia şi publicul nu sunt foarte încântaţi de comportamentul liderului Noii Zeelande.

"Ca politicieni, sarcinile noastre se referă la a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă la locurile de muncă, nu să se simtă intimidaţi... Ne-am aştepta la standarde mai înalte de comportament din partea primului-ministru, nu la acest gest ciudat cu trasul de păr", a reacţionat Metiria Turei, unul dintre liderii Partidului Verzilor.

"Mă scuzaţi, dar este cumva vorba că primul-ministru trage o persoană de păr?! Este un gest atât de adolescentin încât ar trebui să demisioneze", a comentat o femeie de rând.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici