Premierul Norvegiei: Cei patru soldaţi americani implicaţi în accidentul aviatic au murit

Premierul Norvegiei, Jonas Gahr Støre, a declarat, sâmbătă, că cei patru soldaţi americani, care se aflau în avionul MV-22B Ospre care s-a prăbuşit, au murit.

1066 afișări
Imaginea articolului Premierul Norvegiei: Cei patru soldaţi americani implicaţi în accidentul aviatic au murit

Premierul Norvegiei: Cei patru soldaţi americani implicaţi în accidentul aviatic au murit

„Am primit cu mare tristeţe mesajul că patru soldaţi americani au murit aseară (vineri seara - n.r.) într-un accident de avion”, a declarat premierul Jonas Gahr Store, pe contul său oficial de Twitter.

Potrivit acestuia, soldaţii participau la exerciţiul NATO Cold Response.

„Cele mai profunde condoleanţe se îndreaptă către familiile soldaţilor, rudele şi colegii din unitatea lor”, a adăugat premierul Norvegiei.

Potrivit NATO: „Cold Response 2022 este un exerciţiu obişnuit şi planificat de mult timp, pe care Norvegia îl găzduieşte bianual. Exerciţiul din acest an a fost anunţat cu peste opt luni în urmă. Acesta nu are legătură cu invazia neprovocată şi nejustificată a Rusiei în Ucraina, la care NATO răspunde cu măsuri preventive, proporţionale şi neescaladante”.

Armata norvegiană a declarat vineri noaptea că un avion militar american cu patru persoane la bord s-a prăbuşit în nordul ţării. Avionul MV-22B Osprey s-a prăbuşit pe o vreme nefavorabilă într-o zonă cu teren accidentat şi văi înguste.

Avioanele V-22 Osprey au fost implicate într-o serie de accidente mortale în ultimii ani. În 2017, trei puşcaşi marini americani au fost ucişi când un avion cu rotoare basculante MV-22 Osprey s-a prăbuşit în largul coastelor Australiei.

În aprilie 2000, un V-22 Osprey cu rotor basculant al puşcaşilor marini s-a prăbuşit în timpul unei aterizări de noapte în Arizona. 19 persoane aflate la bord au murit atunci,

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici