Premierul pakistanez face un apel la India pentru a evita escaladarea conflictului

Premierul pakistanez Imran Khan a făcut un apel miercuri la discuţii cu India şi speră ca ”sentimentele mai bune” vor prevala în faţa escaladării disputei cu statul vecin, Pakistan, în urma atacurilor aeriene din ultimele zile ale ambelor părţi, relatează Reuters.

2810 afișări
Imaginea articolului Premierul pakistanez face un apel la India pentru a evita escaladarea conflictului

Premierul pakistanez face un apel la India pentru a evita escaladarea conflictului

”Istoria ne spune că războaiele sunt pline de erori de calcul. Întrebarea mea este dacă având în vedere armele pe care le avem ne putem permite erori de calcul”, a declarat Khann într-o intervenţie televizată adresată naţiunii.

”Ar trebui să ne aşezăm la masă şi să discutăm”, a adăugat acesta.

Pakistanul a doborât miercuri două avioane militare indiene la o zi după o serie de atacuri aeriene efectuate de India, împotriva militanţilor pakistanezi din mişcarea Jaish-e-Mohammad.

Forţele armate din Pakistan au capturat miercuri doi piloţi indieni din avioanele dărâmate.

Relaţiile au devenit tensionate după ce, la 14 februarie, cel puţin 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forţelor indiene în cei 30 de ani de insurgeţă din regiunea majoritar musulmană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici