Premierul polonez Donald Tusk condamnă poziţia controversată a Olandei faţă de imigranţi

Premierul polonez, Donald Tusk, a afirmat că Olanda "are o problemă" prin comportamentul său controversat faţă de imigrare, relatează Radio Polonia în pagina electronică.

154 afișări
Imaginea articolului Premierul polonez Donald Tusk condamnă poziţia controversată a Olandei faţă de imigranţi

Premierul polonez Donald Tusk condamnă poziţia controversată a Olandei faţă de imigranţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Olanda este singura ţară care se opune intrării României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen.

"Olanda îşi arată o latură din ce în ce mai non-europeană", a declarat joi Tusk.

"Nu este o problemă a polonezilor din Olanda: Olanda este cea care are o problemă, pentru că este singura ţară din Uniunea Europeană care are un comportament controversat cu privire la imigranţi şi la extinderea zonei Schengen", a adăugat premierul.

Aceste declaraţii au fost date după o vizită a ministrului olandez al Imigraţiei, Gerd Leers, în Polonia, şi după summitul UE de la Bruxelles, de joi, unde a fost discutat şi cazul site-ului olandez care încurajează cetăţenii să denunţe imigranţii veniţi din centrul şi estul Europei.

"Guvernul şi Parlamentul olandez consideră că prezenţa muncitorilor polonezi este un câştig pentru societatea noastră. Cel puţin 95 la sută dintre polonezii din Olanda au un comportament bun, sunt oameni buni, dar trebuie să fim atenţi şi la fenomenul negativ printre imigranţi", a declarat Leers în timpul vizitei sale în Varşovia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici