Premierul polonez exclude participarea lui Lech Kaczynski la summitul UE de la Bruxelles

Premierul polonez Donald Tusk a exclus categoric participarea preşedintelui conservator Lech Kaczynski la summitul UE care va avea loc miercuri şi joi la Bruxelles, însă şeful statului insistă să îşi reprezinte ţara.

18 afișări
Imaginea articolului Premierul polonez exclude participarea lui Lech Kaczynski la summitul UE de la Bruxelles

Premierul polonez Donald Tusk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"L-am informat pe preşedinte că, potrivit Constituţiei şi având în vedere problemele abordate, delegaţia este formată din ministul de Externe, ministrul de Finanţe şi premier", a declarat Tusk presei.

"Nu acceptăm să fie încălcată în permanenţă Constituţia", a adăugat el.

El a subliniat că subiectele dezbătute la summitul european precum criza financiară mondială, clima sau energia nu intră în competenţele preşedintelui, ci ale Guvernului.

Întrebat de presă ce s-ar întâmpla dacă preşedintele ar veni la Bruxelles, Tusk a răspuns: "(...) Pot să-i cer preşedintelui să nu lezeze interesele Poloniei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici