Premierul Poloniei propune un referendum. Cetăţenii ar urma să fie întrebaţi dacă vor "mii de imigranţi ilegali veniţi din Orientul Mijlociu şi Africa"

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a propus organizarea unui referendum prin care cetăţenii să fie întrebaţi dacă sunt de acord cu sosirea a "mii de imigranţi ilegali veniţi din Orientul Mijlociu şi Africa" în cadrul politicii de relocare a Uniunii Europene.

432 afișări
Imaginea articolului Premierul Poloniei propune un referendum. Cetăţenii ar urma să fie întrebaţi dacă vor "mii de imigranţi ilegali veniţi din Orientul Mijlociu şi Africa"

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Într-un clip video postat duminică pe reţelele de socializare, Morawiecki a lansat ideea organizării unui referendum, care să se desfăşoare odată cu alegerile parlamentare programate pentru 15 octombrie.

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, din care Morawiecki face parte, este bine cunoscut pentru poziţia sa extrem de restrictivă faţă de imigraţia din ţările musulmane şi africane, acceptând în schimb refugiaţii din Ucraina, informează POLITICO.

Videoclipul lui Morawiecki descrie un scenariu sumbru în cazul în care mai mulţi imigranţi ar fi lăsaţi să intre în Polonia, arătând imagini cu maşini în flăcări, violenţă stradală şi un bărbat de culoare care linge un cuţit.

Întrebarea completă la care Morawiecki a spus că polonezii ar trebui să răspundă în cadrul referendumului propus este: "Susţineţi admiterea a mii de imigranţi ilegali din Orientul Mijlociu şi Africa în cadrul mecanismului de relocare forţată impus de birocraţia europeană?", o formulare care, în mod implicit, îl vizează pe principalul politician din opoziţie şi fost preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, care apare, de asemenea, într-o lumină proastă în videoclip.

În ultimele zile, PiS a dezvăluit alte două întrebări pe care intenţionează să le supună votului direct: una privind privatizarea companiilor de stat şi cealaltă axată pe vârsta de pensionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici