Premierul ungar: Aparteneţa la o comunitate nu este o scuză pentru o crimă

Premierul ungar Ferenc Gyurcsany a comentat, luni, pe blogul său, incidentul în urma căruia handbalistul român Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, iar alţi doi coechipieri ai acestuia au fost grav răniţi, apreciind că aparteneţa la o comunitate nu este o scuză pentru comiterea unei crime.

17 afișări
Imaginea articolului Premierul ungar: Aparteneţa la o comunitate nu este o scuză pentru o crimă

Premierul ungar: Aparteneţa la o comunitate nu este o scuză pentru o crimă

"Apartenenţa la un grup, la o comunitate, nu este o scuză pentru comiterea unei crime Noi trebuie să cântărim păcatul cu aceeaşi unitate de măsură. Şi încă ceva: un jucător sârb, unul croat şi altul român luptau pentru succesul unui oraş ungar, Vesyprem. Pentru ei era normal nu să trăiască aici în calitate de sârb, croat sau român, ci să îmbogăţească succesele unei comunităţi maghiare, să îi întărească identitatea. Pentru asta îi stimez şi le mulţumesc", afirmă Gyurcsany.

"Pe cine interesează că în ultimii zece ani numărul crimei s-a redus la jumătate, când statisticile sunt date peste cap de o crimă brutală? Nu are sens ca un conflict într-un bar să se termine cu un deces. Fapta devine cu atât mai gravă cu cât are urme sociale mai profunde, deoarece victima este o persoană bine cunoscută şi un sportiv care este dat ca exemplu, eroul unui oraş. Pe de o parte se termină puterea cuvintelor înţelegătoare şi calme, pe de alta creşte furia. Reacţiile la asemenea cazuri trebuie să fie dintre cele mai decise, dacă trebuie, cu mai mulţi poliţişti, cu orice preţ", a mai afirmat premierul ungar pe blogul personal.

Ferenc Gyurcsany a mai menţionat că a citit raportul potrivit căruia doi dintre suspecţi au fost prinşi luni şi că altul este căutat, considerând că Poliţia a fost rapidă în acest caz şi a dat rezultate.

Citeşte şi

Potrivit unui site maghiar Raffael Sandor ar fi asasinul lui Cozma, poliţia nu comentează

Sport.ro: Raffael Sandor l-a ucis pe Cozma (Video)

Trei persoane, reţinute în cazul uciderii sportivului Marian Cozma

Al doilea suspect în cazul uciderii handbalistului Marian Cozma, reţinut

Unul dintre suspecţii în cazul Cozma a fost prins

Handbalistul Marian Cozma, înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria (Video)

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici