Premierul ungar, Viktor Orban, reales preşedinte al Fidesz

Premierul populist ungar Viktor Orban a fost reales duminică în funcţia de preşedinte al Fidesz (dreapta, la putere), în cadrul celui de-al 26-lea Congres al formaţiunii, relatează MTI.

278 afișări
Imaginea articolului Premierul ungar, Viktor Orban, reales preşedinte al Fidesz

Premierul ungar Viktor Orban, reales preşedinte al Fidesz (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Vicepreşedintele Ildiko Gall Pelczne a fost de asemenea reales, iar Gergely Gulyas, Gabor Kubatov şi Szilard Nemeth au fost aleşi vicepreşedinţi în locurile deţinute anterior de către Lajos Kosa, Janos Lazar şi Zoltan Pokorni.

Orban a declarat în faţa participanţilor la Congres că Fidesz este cel mai vechi şi mai de succes partid din Europa Centrală. "Ne aflăm aici de 30 de ani şi ne vom afla aici şi în următorii 30 de ani", a spus el.

"Ungaria nu vrea să fie un furnizor al altor naţiuni şi nu vrea nici să fie dependentă de alţii", a subliniat premierul ungar în discursul pe care l-a susţinut.

O propunere de reducere a TVA-ului în domeniul construcţiilor de locuinţe - de la 27% la 5% -, în următorii patru ani, urmează să fie prezentată în Parlament luni, a anunţat el.

În următorul cincinal, Fidesz va acţiona în vederea dezvoltării unei Ungarii "civice", iar susţinerea familiilor va reprezenta o parte importantă a acestui proiect, a precizat el.

"Scopul este să ne asigurăm că fiecare familie are propriul acoperiş deasupra capului, iar de accea propunem reducerea TVA în construcţiile de locuinţe", a argumentat Orban.

Eliminarea şomajului, dezvoltarea industriei naţionale, furnizarea de pământ fermierilor unguri şi reducerea birocraţiei sunt, de asemenea, obiective ale partidului, a mai anunţat premierul populist. Ele vor contribui la crearea câtorva sute de mii de locuri de muncă, a promis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici