Premierul Ungariei, Viktor Orban: Statele Grupului de la Vişegrad vor prezenta propuneri comune la Summitul UE de la Bratislava

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că statele membre ale Grupului de la Vişegrad vor prezenta un text cu propuneri comune în ceea ce priveşte problemele Uniunii Europene, cu ocazia Summitului UE de la Bratislava, notează Reuters online.

2278 afișări
Imaginea articolului Premierul Ungariei, Viktor Orban: Statele Grupului de la Vişegrad vor prezenta propuneri comune la Summitul UE de la Bratislava

Premierul ungar Viktor Orban: Statele Grupului de la Vişegrad vor prezenta propuneri comune la Summitul UE de la Bratislava

"Ţările V4 (Grupul de la Vişegrad n.red) pregătesc un text, pe care îl vom înainta ca propunere comună a celor patru state ale Grupului Vişegrad către Consiliul European, acesta va fi un moment important în viaţa acestor state", a declarat Orban într-un interviu difuzat vineri.

Orban a mai adăugat că se aşteaptă ca presiunea pusă de imigranţi să crească din nou în zona balcanică, odată ce condiţiile meteo se vor înrăutăţi şi rutele maritime spre Italia vor deveni mai dificile de urmat.

Summitul UE 27 are loc la Bratislava, fără Marea Britanie, liderii europeni reunindu-se pentru a discuta viitorul Uniunii, principalele teme pe agendă fiind consolidarea frontierelor externe, migraţia, oferirea de garanţii pentru cetăţeni în contextul globalizării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici