Presa internaţională anunţă moartea Patriarhului Teoctist, comentând trecutul acestuia

Agenţiile de presă internaţionale au relatat vestea morţii Patriarhului Teoctist, comentând pe marginea legăturilor acestuia cu trecutul comunist, dar şi despre planurile sale de construire a unei Catedrale a Mântuirii Neamului.

2 afișări

"Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist", a decedat, luni, la vârsta de 92 de ani", a anunţat agenţia France Presse, comentând pe marginea relaţiilor apropiate cu regimul comunist dar şi a pasului istoric făcut de acesta cu ocazia invitării fostului papă Ioan Paul al II-lea la Bucureşti.

Agenţia Associated Press relatează la rândul său despre vestea morţii Patriarhului Teoctist, reamintind controversa pe care a stârnit-o apropierea sa faţă de fostul regim comunist dar şi momentul istoric al vizitei fostului papă Ioan Paul al II-lea la Bucureşti, la invitaţia sa.

Agenţia Reuters anunţă la rândul său decesul Patriarhului Teoctist, în urma unor complicaţii cardiace survenite după o operaţie.

Reuters reaminteşte că Teoctist a fost cel care l-a invitat pe papa Ioan Paul al II-lea într-o vizită în România, prima efectuată de un papă catolic într-o ţară majoritar ortodoxă, moment istoric de apropiere între cele două biserici.

Reuters aminteşte de asemenea că unul dintre principalele sale proiecte era construirea "Catedralei Mântuirii Neamului", proiect nefinalizat din cauza problemelor legate de finanţare şi locaţie.

Site-ul Novinite.com anunţă vestea morţii Patriarhului, precizând că acesta, al zecelea dintr-o familie cu 11 copii, s-a aflat în fruntea Bisericii Ortodoxe Române începând din 1986.

Relatăriile agenţiilor de presă internaţionale au fost preluate de numeroase cotidiene de marcă printre care La Croix, The Guardian, Los Angeles Times şi International Herald Tribune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici