Presa internaţională scrie că Juncker i-a arătat „ca la grădiniţă” lui Trump cum funcţionează comerţul mondial

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker ar fi folosit cartonaşe colorate pentru a-i explica lui Donald Trump, problemele politicilor comerciale globale, în timpul întâlnirii lor de la începutul săptămânii, relatează Business Insider

2977 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională scrie că Juncker i-a arătat „ca la grădiniţă” lui Trump cum funcţionează comerţul mondial

Potrivit Wall Street Journal, Juncker şi echipa lui au folosit cartonaşele pentru a face mai simple problemele complexe astfel încât preşedintele american să înţeleagă mai bine toate punctele expuse de europeni.

Raportul spune că Juncker i-a arătat mai multe cartonaşe lui Trump, ce conţineau informaţii minime care se concentrau pe o singură problemă. Subiectele cuprinse pe aceste cartonaşe includ comerţul cu automotive şi standardele de reglementare pentru medicamente.

„Ştiam că nu e un seminar academic”, a comunicat un oficial UE celor de la the Wall Street Journal. „Trebuia să fie foarte simplu”, a mai adăugat acesta.

 

Juncker şi Trump s-au întâlnit miercuri pentru a discuta o nouă înţelegere care să pună capăt tensiunilor în creştere, cu privire la comerţ, dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană.

În timpul întâlnirii, ambele părţi au căzut de acord în ceea ce priveşte micşorarea tarifelor industriale şi ajustarea reglementărilor pentru a permite dispozitivelor medicale americane să intre mai uşor pe piaţa europeană.

Folosirea cartonaşelor colorate ale oficialilor Uniunii Europene nu este o noutate, Donald Trump fiind cunoscut pentru antipatia pentru documentele lungi.

Conform unui articol Reuters din mai 2017, lui Trump îi plac notificările de o singură pagină care să conţină hărţi, diagrame, grafice şi poze. O sursă citată de cei de la Reuters spune că numele lui Trump este scris în cât mai multe paragrafe pentru că vrea să vadă dacă numele său este menţionat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici