Preşedinte din Duma de Stat: Moscova are mai multe drepturi să pretindă Crimeea decât are Londra în privinţa Insulelor Falkland

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat a Rusiei, Aleksei Puşkov, a scris duminică pe Twitter că statutul de teritoriu rus al Crimeei este mai legitim decât cel al Insulelor Falkland de teritoriu britanic, relatează Interfax, în pagina electronică.

1223 afișări
Imaginea articolului Preşedinte din Duma de Stat: Moscova are mai multe drepturi să pretindă Crimeea decât are Londra în privinţa Insulelor Falkland

Preşedinte din Duma de Stat: Moscova are mai multe drepturi să pretindă Crimeea decât are Londra în privinţa Insulelor Falkland (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Daţi-mi voie să reamintesc Londrei că Crimeea este mai îndreptăţită să pretindă statutul de teritoriu rus decât sunt Insulele Falkland la statutul de teritoriu britanic", a scris Puşkov pe Twitter.

"Londra ar trebui să ia o pauză şi să ia un Twix. Toate sondajele occidentale desfăşurate în Crimeea arată că o majoritate absolută a locuitorilor din Crimeea susţine alipirea la Rusia", a continuat el.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a cerut Rusiei, duminică, să returneze Crimeea Ucrainei.

"Mesajul nostru pentru Rusia este consecvent şi clar: anexarea Crimeei a fost ilegală şi ilegitimă în martie 2014 şi rămâne ilegală şi ilegitimă în martie 2015. Rusia trebuie să returneze Crimeea Ucrainei", a declarat Hammond duminică, la un an de la anexarea peninsulei de către Rusia.

Majoritatea parlamentară din Duma de Stat a reacţionat vehement la această declaraţie. "Crimeea face parte din Rusia din martie 2014. În acest sens, nu este nicio diferenţă între Crimeea şi Kamceatka, de exemplu", a declarat duminică vicepreşedintele grupului parlamentar Rusia Unită, Franţ Klinţevici.

Insulele Falkland sunt un arhipelag din sudul Oceanului Atlantic care face parte de facto din Marea Britanie. Drepturile Marii Britanii asupra acestor insule sunt însă contestate de Argentina. Un conflict militar a izbucnit între cele două ţări pe tema insulelor Falkland în 1982. Argentina a fost învinsă, dar continuă să aibă pretenţii teritoriale asupra arhipelagului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici