Preşedintele afgan: Operaţiunile NATO au provocat "suferinţă enormă" în Afganistan

Preşedintele afgan, Hamid Karzai, a criticat strategia Alianţei Nord-Atlantice în Afganistan, afirmând că operaţiunile Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate au provocat "suferinţă enormă şi pierderi de vieţi omeneşti", conform unui interviu.

496 afișări
Imaginea articolului Preşedintele afgan: Operaţiunile NATO au provocat "suferinţă enormă" în Afganistan

Hamid Karzai (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În domeniul securităţii, întreaga strategie a NATO a provocat suferinţă enormă, pierderi de vieţi omeneşti şi nu există câştiguri, dat fiind că ţara nu este sigură", a declarat liderul afgan în interviul acordat BBC.

"Nu sunt bucuros să spun că securitatea este doar parţială. Noi nu doream asta, doream securitate totală şi o victorie decisivă împotriva terorismului", a declarat Karzai, aflat la finalul mandatului de preşedinte.

Relaţiile cu partenerii occidentali "s-au înrăutăţit începând din anul 2005, când am văzut primele incidente cu victime civile, când am văzut că războiul împotriva terorismului nu se desfăşura unde trebuia. Războiul ar fi trebuit să fie în taberele de antrenament din jurul Afganistanului, în fiefurile teroriştilor, nu în satele afgane", a explicat Karzai, denunţând victimele civile rezultate în urma operaţiunilor ISAF.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici