Preşedintele ales al Poloniei Andrzej Duda a împărţit cafea la o staţie de metrou din Varşovia - VIDEO

Preşedintele ales Andrzej Duda şi echipa sa au distribuit cafea într-o staţie de metrou, la Varşovia, şi-a făcut selfie-uri şi a dat autografe, o atitudine "tinerească" pentru liderul în vârstă de 43 de ani, care vrea să dea un nou sens expresiei "serviciului public".

259 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ales al Poloniei Andrzej Duda a împărţit cafea la o staţie de metrou din Varşovia - VIDEO

Preşedintele ales al Poloniei Andrzej Duda a împărţit cafea la o staţie de metrou din Varşovia - VIDEO

De asemenea, Duda a răspuns la întrebări, inclusiv despre "pubele" - un tip de contracte de muncă, comentează Euronews.

"Aceste contracte vor dispărea treptat şi vor fi înlocuite cu contracte de muncă clasice. Un acord a fost semnat în acest sens cu Sindicatul Solidarnosc şi îl vom aplica", promite el.

Este vorba despre contracte temporare - care nu sunt încheiate în baza dreptului muncii, ci a dreptului civil, şi care nu oferă, deci, aceleaşi garanţii. Ele le sunt impuse mai ales tinerilor.

"Sunt foarte fericită, este preşedintele meu. Cu un preşedinte ca el îţi doreşti să trăieşti şi să munceşti în această ţară", a declarat o persoană.

"Este pentru prima dată când văd un preşedinte mulţumind în acest fel oamenilor", spune altcineva.

"Nu este genul meu. Eu am votat cu Bronislaw Komorowski, dar se dovedeşte că pe el îl voiau oamenii. Aşa e el, va trebui să îl luăm ca atare", spune altă persoană.

Victoria lui Andrzej Duda urma să fie confirmată în mod oficial luni seara şi ar putea deschide calea revenirii modelului său, Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator, populist, eurosceptic şi xenofob Lege şi Justiţie (PiS).

Această victorie reprezeintă un "cartonaş galben" pentru Partidul Platforma Civică (PO), cu doar câteva luni înainte de alegerile legislative.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici