Preşedintele Azerbaidjanului: Cooperarea cu UE începe să fie "foarte valoroasă"

Cooperarea cu Uniunea Europeană în domeniul energiei începe să devină "foarte valoroasă", a declarat luni preşedintele Azerbaidjanului, Ihman Aliev, după ce a semnat un memorandum privind livrările de gaze cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

1031 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Azerbaidjanului: Cooperarea cu UE începe să fie "foarte valoroasă"

Sursa foto: Profimedia

"Sigur că o cooperare în domeniul energiei pe termen lung, predictibilă şi de încredere între UE şi Azerbaidjan este foarte valoroasă", a afirmat Ihman Aliev, citat de site-ul Tagesschau.de.

În virtutea memorandumului de înţelegere semnat luni, Azerbaidjanul, care furnizează acum 8,1 milioane de metri cubi de gaz, va începe să livreze din 2023 un volum de 12 milioane de metri cubi, urmând ca până în 2027 livrările să ajungă la 20 de milioane de metri cubi.

"Prin acest acord de intenţie, deschidem astăzi un nou capitol în cooperarea energetică dintre UE şi Azerbaidjan", a declarat, la Baku, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici