Preşedintele Băncii centrale a Germaniei şi-a prezentat demisia

  • Jens Weidmann, preşedintele Băncii centrale a Germaniei, şi-a prezentat demisia, după zece ani de activitate
  • Weidmann: "Am ajuns la convingerea că după zece ani este necesar un nou capitol pentru Bundesbank, dar şi pentru mine la nivel personal"
3408 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băncii centrale a Germaniei şi-a prezentat demisia

Sursa foto: Mediafaxfoto

Jens Weidmann, preşedintele Băncii centrale din Germania (Bundesbank), şi-a prezentat miercuri demisia, după zece ani de activitate în această funcţie, invocând raţiuni personale, informează publicaţia Die Welt.

Jens Weidmann, care este în funcţia de preşedinte al Bundesbank din mai 2011, i-a trimis miercuri o scrisoare formală preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în care îi cere să îi aprobe demisia din data de 31 decembrie.

"Am ajuns la convingerea că după zece ani este necesar un nou capitol pentru Bundesbank, dar şi pentru mine la nivel personal. Pentru mine, a fost o onoare să reprezint Bundesbank", a declarat Jens Weidmann.

Preşedintele Bundesbank a argumentat că s-a schimbat contextul financiar la nivel intern şi internaţional, din cauza crizei financiare, a datoriilor suverane şi a pandemiei, avertizând că vor fi efecte pe termen lung. "Mi se pare din ce în ce mai important ca Bundesbank să aplice în continuare decizii orientate spre stabilitate", a subliniat Jens Weidmann.

Consiliul de administraţie al Băncii Centrale Europene (BCE) i-a mulţumit lui Jens Weidmann pentru "atmosfera transparentă şi constructivă în discuţiile din ultimii ani".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici