Preşedintele Biden răspunde apelului vedetei WNBA Brittney Griner. A sunat-o pe soţia acesteia

Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a spus miercuri, la telefon, soţiei vedetei WNBA Brittney Griner că lucrează pentru a asigura eliberarea din Rusia cât mai curând posibil a acesteia, calificând drept "intolerabilă" detenţia baschetbalistei.

2746 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Biden răspunde apelului vedetei WNBA Brittney Griner. A sunat-o pe soţia acesteia

Preşedintele Biden răspunde apelului vedetei WNBA Brittney Griner. A sunat-o pe soţia acesteia

Griner, care a jucat pentru un club din Rusia în afara sezonului, a fost arestată pe 17 februarie pe un aeroport din Moscova, când la percheziţia bagajelor sale ar fi fost descoperite cartuşe de vaporizator şi „un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

Ea a fost judecată săptămâna trecută, iar următoarea audiere este programată pentru joi.

Dacă va fi declarată vinovată de acuzaţiile de trafic de droguri, ar putea fi condamnată la 10 ani de închisoare.

Griner i-a trimis lui Biden o scrisoare săptămâna aceasta, în care îi spunea că este îngrozită că ar putea rămâne acolo pentru totdeauna.

Vorbind cu soţia lui Griner, Cherelle Griner, Biden a citit miercuri un proiect al scrisorii pe care o va trimite jucătoarei de baschet, a precizat Casa Albă.

"Preşedintele a sunat-o pe Cherelle pentru a o asigura că lucrează pentru a asigura eliberarea lui Brittney cât mai curând posibil, precum şi eliberarea lui Paul Whelan şi a altor cetăţeni americani care sunt reţinuţi pe nedrept sau ţinuţi ostatici în Rusia şi în întreaga lume", a precizat Casa Albă într-un comunicat citat de Reuters.

Lui Biden i s-a alăturat în apel vicepreşedintele Kamala Harris. A dat instrucţiuni echipei sale să rămână în contact regulat cu familia vedetei WNBA şi cu familiile altor americani reţinuţi în străinătate, a adăugat Casa Albă.

Cazul lui Griner a atras atenţia pe fondul războiului Rusiei în Ucraina. Puterile occidentale au impus sancţiuni Moscovei ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina, iar relaţiile dintre Rusia şi SUA au ajuns în cel mai rău punct de la Războiul Rece încoace.

La prima audiere de vineri, Griner a fost informată că a fost acuzată de import intenţionat de stupefiante. Ministerul rus de Externe a declarat miercuri că Griner poate face apel la sentinţă sau poate cere clemenţă după ce va fi pronunţat un verdict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici