Preşedintele bolivian îşi încheie greva foamei - GALERIE FOTO

Congresul bolivian a adoptat marţi o nouă lege electorală, determinându-l astfel pe preşedintele Evo Morales să îşi încheie greva foamei în care intrase în urmă cu şase zile.

18 afișări
Imaginea articolului Preşedintele bolivian îşi încheie greva foamei - GALERIE FOTO

Preşedintele bolivian îşi încheie greva foamei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

După nouă ore de dezbateri, parlamentarii celor două Camere au adoptat compromisul la care au ajuns luni.

Noua lege prevede crearea unui nou registru electoral actualizat şi conţinând date biometrice, amprente digitale.

Aceasta a fost una dintre cele mai importante revendicări ale opoziţiei de dreapta, care consideră că actualul registru electoral cuprinde multe nereguli şi care cere garanţii de transparenţă.

În urma votului, Morales, care speră să obţină în decembrie un nou mandat de preşedinte, a încetat greva foamei în care a intrat joia trecută, alături de 14 lideri sindicali apropiaţi ai puterii, pentru a face presiuni asupra Parlamentului ca acesta să accelereze adoptarea acestei legi.

Preşedintele a consumat lichide şi a mestecat frunze de coca.

Citeşte şi:

Preşedintele bolivian intră în greva foamei

Pledoarie la ONU pentru retragerea frunzei de coca de pe lista substanţelor interzise

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici