Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez va prelua conducerea statului

Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez, Bronislaw Komorowski, va asigura funcţia de şef al statului, conform Constituţiei poloneze, după moartea preşedintelui Lech Kaczynski, sâmbătă, într-un accident de avion în Rusia.

53 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez va prelua conducerea statului

Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez va prelua conducerea statului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Dietei, Bronislaw Komorowski, este în drum spre Varşovia de la Gdansk (nord), unde se afla sâmbătă dimineaţă", a anunţat cancelaria acestuia.

Komorowski, candidat oficial al partidului liberal Platforma Civică (PO) la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru această toamnă, urma să se confrunte cu Lech Kaczynski, candidatul virtual al dreptei conservatoare.

O reuniune de urgenţă a Consiliului de miniştri polonez urmează să aibă loc la Varşovia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Pawel Gras.

Premierul Donald Tusk şi miniştrii Guvernului său sunt în drum spre capitală, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici