Preşedintele ceh susţine că ruşii din Occident ar trebui să fie monitorizaţi în permanenţă

Preşedintele ceh a declarat în timpul unui interviu că ruşii aflaţi în Occident ar trebui să fie monitorizaţi mai mult, potrivit Reuters.

334 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ceh susţine că ruşii din Occident ar trebui să fie monitorizaţi în permanenţă

Petr Pavel, Facebook

Ruşii care locuiesc în ţările occidentale ar trebui să fie supuşi unei supravegheri mai stricte din partea serviciilor de securitate în timp ce Rusia continuă războiul din Ucraina, a declarat preşedintele ceh Petr Pavel la Radio Free Europe/Radio Liberty.

„Cred că, la fel ca în cazul mai multor conflicte mondiale din trecut, atunci când există un război în desfăşurare, măsurile de securitate legate de cetăţenii ruşi ar trebui să fie mai stricte decât în vremuri normale. Aşadar, toţi ruşii care trăiesc în ţările occidentale ar trebui să fie monitorizaţi mult mai mult decât în trecut", a declarat el într-un interviu difuzat joi.

Petr Pavel, un fost şef al armatei şi oficial NATO, ales în funcţia de preşedinte al Cehiei în 2023, a declarat că acesta este un „cost al războiului".

El a folosit exemplul japonezilor care trăiau în SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Republica Cehă este un susţinător ferm al Ucrainei în lupta împotriva Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici