BEIJING 2022  Preşedintele Chinei Xi Jinping a declarat deschise Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate deschise, vineri seara (ora Chinei), de către preşedintele chinez Xi Jinping, în cadrul Ceremoniei de Deschidere a evenimentului, organizat în „Cuibul de pasăre” din capitala Chinei.

309 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei Xi Jinping a declarat deschise Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022

Preşedintele Chinei Xi Jinping a declarat deschise Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022

După o ceremonie, marcată de prezentarea cercurilor olimpice modelate din gheaţă, în ziua în care în calendarul chinezesc este marcată sărbătoarea „Lichun”, însemnând începutul primăverii, cele 91 de delegaţii sportive s-au prezentat în faţa puţinilor spectatori şi mari demnitari prezenţi în tribunele Stadionului Naţional.

Fiecare delegaţie a fost însoţită de o reprezentantă a organizatorilor care purta o pancartă în formă de fulg de zăpadă asemănătoare unui nod chinezesc. Parada sportivilor a fost acompaniată de o selecţie de muzică clasică internaţională.

Evenimentul, dominat de imagini cu fulgi de zăpadă şi gheaţă, a marcat punctul culminant al pregătirilor pentru Jocuri, care au fost afectate de pandemia COVID-19 şi de criticile privind drepturile omului în China, care au determinat mai multe ţări să organizeze un boicot diplomatic.

Pe un cub tridimensional care semăna cu un bloc de gheaţă, laserele au sculptat imagini de la fiecare dintre cele 23 de Jocuri de iarnă anterioare. Blocul a fost apoi „spart" de jucători de hochei pe gheaţă, permiţând astfel apariţia inelelor olimpice, toate în alb.

Intrările delegaţiilor din „Hong Kong" şi pentru Rusia, au generat aplauze în stadionul parţial plin.

Delegaţia României a intrat în arenă precedată de cea a Marii Britanii şi urmată de cea a Comitetului Olimpic Rus.

Preşedintele rus Vladimir Putin a putut fi văzut pe stadion fără mască. Sportivii din ţara sa nu au putut purta steagul ţării din cauza încălcărilor legate de dopaj, ei evoluând sub stindardul Comitetului Olimpic Rus.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping a declarat apoi deschise Jocurile Olimpice, după care a urmat rostirea jurământului olimpic. Anterior acestor momente au avut loc discursurile oficialilor, din partea organizatorilor şi a Comitetului Olimpic Internaţional.

Ceremonia s-a încheiat cu aprinderea flăcării olimpice pe Stadionul Naţional, flacără, ce din considerente ecologice, are dimensiuni mult reduse, fiind menţinută de o torţă, de forma celor care au purtat flacără de-a lungul ştafetei de 3 zile, care a străbătut China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici