Comisia Europeană recomandă restricţionarea călătoriilor în Uniunea Europeană pentru 30 de zile

  • Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune restricţionarea călătoriilor neesenţiale în UE
  • Vor fi scutiţi de restricţii diplomaţii, familiile cetăţenilor din UE şi personalul medical
  • Şefa executivului european vrea înfiinţarea unor benzi rapide la frontiere pentru a acorda prioritate transportului esenţial
3541 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană recomandă restricţionarea călătoriilor în Uniunea Europeană pentru 30 de zile

Comisia Europeană recomandă restricţionarea călătoriilor neesenţiale în Uniunea Europeană

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune restricţionarea călătoriilor neesenţiale în UE. Vor fi scutiţi de restricţii diplomaţii, familiile cetăţenilor din UE şi personalul medical. 

Şefa executivului european vrea înfiinţarea unor benzi rapide la frontiere pentru a acorda prioritate transportului esenţial.

UE şi alte ţări ale lumii se confruntă cu o criză din cauza Coronavirusului. Statele membre au luat măsuri să încetinească răspândirea virusului, însă aceste măsuri sunt eficiente doar dacă sunt coordonate. De aceea, astăzi prezentăm recomandări pentru măsurile ce ar trebui luate la graniţe. Avem, astăzi, două direcţii - trebuie să protejăm oamenii de răspândirea virusului şi trebuie să menţinem circulaţia bunurilor. E vital să menţinem sectorul economic mobil pentru a nu bloca economiile. Propunem „culoare verzi”, culoare rapide pentru a prioritiza transporturile de bunuri medicale sau perisabile. Dar trebuie să facem mai multe pentru a reduce presiunea de pe sistemele de sănătate. În Europa suntem puternic afectaţi de virus şi ştim că orice măsură reduce interacţiunile sociale reduce propagarea virusului. Astfel, aşa cum i-am anunţat pe membrii G7, propun şefilor statelor membre să introducem restricţii temporare, pentru 30 de zile, pentru călătoriile non-esenţiale în Uniunea Europeană”, a declarat Ursula von der Leyen într-un mesaj publicat pe site-ul Comisiei Europene. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici