Preşedintele comunităţii britanice de informaţii ar fi putut fi otrăvit de FSB sau al-Qaida

Mai mulţi experţi din domeniul securităţii au declarat că preşedintele comunităţii britanice de informaţii, aflat în comă de mai multe zile, ar fi putut fi otrăvit de serviciul rus de informaţii, FSB, sau de reţeaua al-Qaida.

38 afișări
Imaginea articolului Preşedintele comunităţii britanice de informaţii ar fi putut fi otrăvit de FSB sau al-Qaida

Preşedintele comunităţii britanice de informaţii ar fi putut fi otrăvit de FSB sau al-Qaida (Imagine: www.dca.gov.uk)

Preşedintele Comisiei Întrunite de Informaţii din cadrul Guvernului britanic se află în comă, în spital, şi a fost supus unor teste menite să stabilească dacă a fost otrăvit, relatează cotidianul The Sun, în ediţia electronică.

Medicii de la spitalul din Londra unde acesta este internat investighează şi posibilitatea ca el să se fi îmbolnăvit de pneumonie.

Allan avea acces direct la premierul Gordon Brown, pe care îl informa în mod sistematic despre ameninţările teroriste cu care se confruntă Marea Britanie. Detectivii analizează în prezent posibilitatea ca el să fi fost vizat de inamic.

"Îmbolnăvirea lui Alex Allan generează suspiciuni pur şi simplu din cauza serviciului său. El monitorizează şi coordonează fiecare aspect al comunităţii noastre de informaţii", a declarat Chris Dobson, expert din domeniul securităţii.

"Este deci o primă ţintă. Natura îmbolnării sale subite, dacă este o tentativă de asasinat, sugerează o implicare a FSB (serviciul rus de informaţii), fostul KGB. Sunt specialişti în otrăvire", a adăugat el.

"Reţeaua al-Qaida este un alt suspect. Ar percepe moartea sa ca pe o victorie importantă, îndeplinind ameninţarea lui Osama ben Laden de a lovi «inamicul infidel». Cine ar fi o ţintă mai bună decât persoana a cărui slujbă este dedicată exterminării lor?", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici