Preşedintele Ecuadorului anunţă noi măsuri fiscale în urma protestelor din ultima perioadă

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a anunţat vineri că intenţionează introducerea unei noi taxe pentru corporaţii, dar şi simplificarea sistemului fiscal, după ce planul său de eliminare a subvenţiilor pentru carburanţi a cauzat proteste de amploare, informează Reuters.

253 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ecuadorului anunţă noi măsuri fiscale în urma protestelor din ultima perioadă

Preşedintele Ecuadorului anunţă noi măsuri fiscale în urma protestelor din ultima perioadă

Anunţul preşedintelui vine după două săptămâni de proteste cauzate de decizia autorităţilor de a elimina subvenţiile acordate de stat pentru benzină şi motorină. Ca urmare a manifestaţiilor, Moreno a fost nevoit să suspende respectiva decizie şi să promită că va discuta cu reprezentanţii societăţii civile în vederea identificării unor noi măsuri pentru a rezolva problema deficitului fiscal cu care se confruntă ţara.

„O reformă a sistemului fiscal a fost trimisă astăzi în Parlament. Nu vom creşte Taxa pe Valoare Adăugată. Le vom cere celor care au mai mult să plătească mai mult”, a spus Moreno în cadrul unui discurs televizat.

Noile propuneri ale preşedintelui includ taxarea companiilor cu cifre de afaceri de peste un milion de dolari pe an. De asemenea, cetăţenii care obţin venituri de peste 100.000 de dolari pe an nu vor mai avea posibilitatea deducerii cheltuielilor din impozitul pe venit. Planul lui Moreno include şi taxarea pungilor de plastic şi ţigărilor electronice.

Deciziile anunţate de către Lenin Moreno vor trebui aprobate de Parlamentul Ecuadorului.

Reforma fiscală anunţată de preşedinte face parte dintr-un acord cu Fondul Monetar Internaţional cu privire la o finanţare în valoare de 4,2 miliarde de dolari.

Taguri:
ecuador,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici