Preşedintele Google neagă interesul pentru post în eventuala administraţie Obama

Preşedintele companiei Google, Eric Schmidt, a respins speculaţiile potrivit cărora va ocupa un post într-o eventuală administraţie democrată condusă de Barack Obama, pe care l-a însoţit, marţi, la un miting electoral în statul Florida.

10 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Google neagă interesul pentru post în eventuala administraţie Obama

Barack Obama si Eric Schmidt (Imagine: Mediafax/AFP)

"Nu, este clar", a răspuns Schmidt, întrebat de jurnalişti dacă intenţionează să părăsească Google pentru un post în administraţia de la Washington.

"Pot scrie «NU» şi să îl încercuiesc dacă acest lucru vă poate ajuta să înţelegeţi", a subliniat el, la încheierea unui forum pe tema forţei de muncă organizat de echipa de campanie a lui Obama în oraşul Lake Worth.

"Mi-am propus să ajut pentru câteva zile în cursul campaniei, dar sincer sunt destul de ocupat la conducerea Google", a adăugat el, subliniind că acestea sunt declaraţii personale şi că renumita companie americană nu s-a implicat deloc în campania electorală.

Schmidt se numără printre liderii mai multor companii din Silicon Valley care şi-au oferit sprijinul candidatului democrat care a promis că va înfiinţa o funcţie de "director informatic" în cadrul administraţiei, în cazul în care va fi ales.

Craig Newmark, fondatorul site-ului Craiglist, care găzduieşte anunţuri de mică publicitate, îl consiliază, de asemenea, pe Obama.

La rândul său, republicanul John McCain dispune de serviciile fostului preşedinte al site-ului eBay, Meg Whitman, ale fostului preşedinte al companiei Hewlett-Packard, Carly Fiorina, şi ale directorului-general al Cisco, John Chambers.

Totuşi, potrivit unor statistici oferite de organizaţia Center for Responsive Politics, donaţiile companiilor eBay, HP şi Cisco au vizat mai degrabă tabăra democrată, decât pe cea republicană, începând cu anul 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici