Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a condamnat dur împuşcarea fetiţei din România: Italia nu este "Vestul Sălbatic"

Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a condamnat în termeni duri, joi, împuşcarea în Roma a unei fetiţe din România, avertizând că Italia nu trebuie să devină un stat "barbar" sau "Vestul Sălbatic".

2380 afișări
Imaginea articolului Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a condamnat dur împuşcarea fetiţei din România: Italia nu este "Vestul Sălbatic"

Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a condamnat dur împuşcarea fetiţei din România: Italia nu este "Vestul Sălbatic"

"Italia nu se poate asemăna cu Vestul Sălbatic, unde unul cumpără o armă şi trage cu ea de la balcon, rănind o fetiţă de un an, distrugându-i sănătatea şi viitorul. Este un act barbar şi trebuie să genereze indignare", a declarat Sergio Mattarella, citat de site-ul cotidianului La Repubblica.

Un italian în vârstă de 59 de ani, fost angajat al Senatului Italiei, a tras cu o armă cu aer comprimat, de la balconul locuinţei, rănind o fetiţă în vârstă de 13 luni, aflată în braţele mamei. Incidentul a avut loc săptămâna trecută în zona Palmiro Togliatti din Roma. Fetiţa este spitalizată şi se află în stare critică. Agresorul a justificat gestul afirmând că tocmai cumpărase arma şi a vrut să o testeze.

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că fetiţa împuşcată este cetăţean român.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici