Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, ironizează numirea lui Johnson: "Să vină la Bruxelles să verifice dacă ce le spune britanicilor este adevărat". Ce spun miniştrii de Externe ai Franţei şi Germaniei despre decizie

Boris Johnson, numit ministru de Externe al Marii Britanii, trebuie să vină la Bruxelles pentru a verifica dacă tot ce le spune cetăţenilor britanici este "confom cu realitatea", afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de site-ul agenţiei Bloomberg.

4327 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, ironizează numirea lui Johnson: "Să vină la Bruxelles să verifice dacă ce le spune britanicilor este adevărat". Ce spun miniştrii de Externe ai Franţei şi Germaniei despre decizie

Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, ironizează numirea lui Johnson ca ministru de Externe al Marii Britanii: Să vină la Bruxelles pentru a verifica dacă ce le spune britanicilor este adevărat

"Boris Johnson a petrecut o parte din viaţa sa la Bruxelles; este timpul să revină la Bruxelles, pentru a verifica dacă tot ce spune poporului britanic este conform cu realitatea", a afirmat Jean-Claude Juncker.

Boris Johnson a fost liderul mişcării politice care a pledat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Boris Johnson va fi binevenit oricând la Bruxelles", a adăugat Juncker.

Ayrault: Johnson "a minţit mult" înaintea referendumului, numirea lui evidenţiază "criza" britanică

Numirea lui Boris Johnson în funcţia de ministru de Externe evidenţiază "criza politică din Marea Britanie", a comentat şeful diplomaţiei franceze, Jean-Marc Ayrault, amintind că fostul primar al Londrei "a minţit mult" înaintea referendumului prin care s-a decis ieşirea din Uniunea Europeană.

"Nu sunt deloc preocupat în legătură cu numirea lui Boris Johnson, dar ştiţi bine stilul, metoda sa", a declarat Jean-Marc Ayrault la postul de radio Europe 1, adăugând că fostul lider al grupului politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE "a minţit mult" în campania electorală dinaintea referendumului.

Decizia premierului Theresa May de numire a lui Boris Johnson în funcţia de şef al diplomaţiei "relevă criza politică cu care se confruntă Marea Britanie după referendum. Acum nu se pune problema rămânerii în UE, ci a obţinerii celor mai bune condiţii pentru ieşirea din UE", a adăugat Ayrault.

"Avem nevoie de un partener cu care să putem negocia, care să fie clar, credibil şi fiabil", a subliniat Ayrault.

Steinmeier: Numirea lui Johnson, un semnal clar că Marea Britanie vrea să iasă din UE

Numirea lui Boris Johnson în funcţia de ministru de Externe este un semnal clar că noul guvern doreşte să meargă mai departe cu ieşirea din UE, este de părere Frank Steinmeier, ministrul german de Externe, care a adăugat că Londra ar trebui să iniţieze cât mai rapid procedura de ieşire din UE.

"Acum ne aşteptăm ca (prim-ministrul britanic) Theresa May să pună capăt situaţiei de incertitudine cât mai curând posibil şi să iniţieze în mod formal procedura de părăsire a Uniunii Europene," a declarat Steinmeier pentru cotidianul Bild am Sonntag, citat de Reuters online.

Oficialul german a mai spus că Boris Johnson este un politician abil care a ştiut să se folosească de curentul eurosceptic în favoarea sa, însă acum alte "sarcini politice sunt importante. Este vorba de a arăta responsabilitate dincolo de Brexit."

Steinmeier a adăugat că "Marea Britanie rămâne un partener important" cu care Germania trebuie să conlucreze în cadrul mai multor organizaţii internaţionale, inclusiv NATO, ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici