Preşedintele Joe Biden va vizita graniţa dintre SUA şi Mexic, motiv de dispute politice

Preşedintele Joe Biden va vizita duminică graniţa dintre SUA şi Mexic pentru prima dată de la preluarea mandatului în urmă cu aproape doi ani, abordând una dintre cele mai încărcate probleme politice din ţară, în timp ce se pregăteşte pentru o candidatură la realegere, scrie Reuters.

278 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Joe Biden va vizita graniţa dintre SUA şi Mexic, motiv de dispute politice

Preşedintele Joe Biden va vizita graniţa dintre SUA şi Mexic, motiv de dispute politice

Biden a anunţat joi noi planuri de a bloca migranţii cubanezi, haitieni şi nicaraguani la graniţa dintre SUA şi Mexic, extinzând naţionalităţile migranţilor care pot fi expulzaţi înapoi în Mexic, iar vizita la El Paso, Texas, nu va aduce noi progrese politice.

În schimb, aceasta este menită să demonstreze că preşedintele SUA ia în serios această problemă şi, eventual, să îi ofere o nouă şansă de a împinge Congresul să adopte noi legi pentru a repara un sistem defect.

Cu toate acestea, controlul recent preluat de republicani asupra Camerei Reprezentanţilor blochează, în esenţă, perspectivele oricărei soluţii legislative, lăsându-i lui Biden puţine opţiuni bune.

"Călătoria este o recunoaştere a faptului că aceasta este o problemă serioasă, una cu greutăţi reale, dar este, de asemenea, una care va fi rezolvată doar cu ajutorul republicanilor, a declarat Karen Finney, consultant democrat.

Republicanii au folosit în mod continuu problema frontierei ca pe un argument împotriva lui Biden, reproşându-i că nu a luat măsuri mai dure. Şi cu o majoritate republicană subţire în Cameră, care le dă o influenţă mai mare adepţilor liniei dure a partidului, există puţine speranţe de compromis.

Poliţiştii de frontieră americani au reţinut un număr record de 2,2 milioane de migranţi la graniţa cu Mexicul în anul fiscal 2022 care s-a încheiat în septembrie, dar numărul include persoane care au încercat să treacă de mai multe ori.

Efortul lui Biden de a încerca să reprime valul de migranţi a atras critici din toate părţile. Activiştii pentru drepturile omului şi unii democraţi spun că noile restricţii reprezintă o retragere de la promisiunea lui Biden din campania din 2020 de a restabili drepturile istorice ale solicitanţilor de azil.

Şi, deşi a câştigat laude din partea unor grupuri industriale americane disperate să rezolve lipsa urgentă de forţă de muncă, politica este probabil să declanşeze contestaţii legale atât din partea celor care sunt în favoarea restricţionării imigraţiei, cât şi a avocaţilor solicitanţilor de azil.

După vizita din El Paso, Biden se va deplasa în Mexic pentru a se întâlni cu preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador şi cu premierul canadian Justin Trudeau, în cadrul unor discuţii care vor aborda, de asemenea, probleme legate de imigraţie.

Biden a trimis Congresului un plan de reformă a imigraţiei în prima sa zi de mandat, dar acesta a eşuat pe fondul opoziţiei republicanilor din Congres, care au blocat, de asemenea, cererea sa de 3,5 miliarde de dolari pentru întărirea controlului la frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici