Preşedintele mexican a discutat cu Donald Trump despre programul comun privind migraţia

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a discutat telefonic cu preşedintele american Donald Trump miercuri despre problema migraţiei, a declarat acesta într-un mesaj postat pe Twitter, relatează Reuters.

193 afișări
Imaginea articolului Preşedintele mexican a discutat cu Donald Trump despre programul comun privind migraţia

Preşedintele mexican a discutat cu Donald Trump despre programul comun privind migraţia

Cei doi lideri au discutat despre posibilitatea creării unui program comun pentru dezvoltarea şi crearea de locuri de muncă în America Centrală şi Mexic, a declarat Lopez Obrador.

Mii de migranţi trăiesc în adăposturi aglomerate şi în tabere în oraşul de graniţă Tijuana după ce au călătorit din America Centrală pentru a scăpa de sărăcie şi violenţă. Este posibil să fie nevoiţi să aştepte săptămâni sau luni pentru a cere azil în Statele Unite.

Imigraţia ilegală a reprezentat o temă centrală a campaniei prezidenţiale a lui Trump şi a invocat în mod repetat problema înainte de alegerile din 6 noiembrie şi a detaşat aproximativ 5.800 de militari la graniţă.

Trump şi-a reiterat promisiunea de campanie de a construi un zid de-a lungul frontierei SUA-Mexic, chiar şi după ce Mexicul a respins în mod repetat cererea sa de a plăti pentru proiectul de miliarde de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici