Preşedintele Mexicului afirmă că oferta de a-i acorda azil lui Julian Assange rămâne valabilă

Preşedintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a reiterat, marţi, oferta de a-i oferi azil politic activistului pentru integritate Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, dezvăluind că i-a cerut acum un an fostului preşedinte american Donald Trump să îl graţieze, conform NBC News.

476 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Mexicului afirmă că oferta de a-i acorda azil lui Julian Assange rămâne valabilă

Sursa foto: Mediafax.ro

Andrés Manuel López Obrador a reafirmat, marţi, că oferta de primire a lui Julian Assange în Mexic, făcută în urmă cu un an, rămâne valabilă. „Ar fi un semn de solidaritate şi de fraternitate să îi oferim azil în ţara în care Assange ar decide să locuiască, inclusiv în Mexic", a afirmat Andrés Manuel López Obrador.

Preşedintele Mexicului a dezvăluit că i-a propus lui Donald Trump în ianuarie 2021 să îl graţieze pe Julian Assange.

Înalta Curte de Justiţie de la Londra a decis în decembrie 2021 că activistul pentru transparenţă Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, poate fi extrădat din Marea Britanie în Statele Unite. Departamentul Justiţiei de la Washington a câştigat astfel apelul la decizia din ianuarie 2021 a unei instanţe judiciare britanice, care hotărâse respingerea extrădării lui Julian Assange în Statele Unite din cauza stării mentale a acestuia şi a riscului de sinucidere. Judecătorii Înaltei Curţi de Justiţie de la Londra au admis garanţiile oferite de autorităţile americane privind diminuarea riscurilor de sinucidere. Stella Moris, partenera lui Julian Assange, a anunţat că va contesta în justiţie decizia care permite extrădarea.

Julian Assange, în vârstă de 50 de ani, este dat în urmărire de autorităţile americane după publicarea a mii de documente clasificate în perioada 2010-2011. Acesta contestă extrădarea şi susţine că este vorba de un caz motivat politic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici