Preşedintele Mexicului spune că fluxurile de migranţi nu vor creşte după schimbarea politicii SUA

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat vineri că nu se aşteaptă ca fluxurile de migranţi să crească odată cu ridicarea restricţiilor de la graniţa cu SUA, săptămâna viitoare, subliniind că migranţii au la dispoziţie căi legale pentru a ajunge în SUA, potrivit Reuters.

282 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Mexicului spune că fluxurile de migranţi nu vor creşte după schimbarea politicii SUA

Facebook

Politica de frontieră cunoscută sub numele de Titlul 42, care permite autorităţilor americane să expulzeze rapid migranţii în Mexic fără a avea posibilitatea de a cere azil, urmează să expire la 11 mai.

Lopez Obrador a declarat că disponibilitatea permiselor şi a vizelor americane pe care migranţii le pot solicita din ţările lor de origine va împiedica creşterea numărului de persoane care încearcă să ajungă la graniţa dintre SUA şi Mexic.

„Credem că fluxurile de migranţi nu vor creşte, pentru că se deschide o altă opţiune, o alternativă”, a declarat Lopez Obrador la conferinţa sa de presă zilnică.

El a precizat că guvernul său lucrează pentru a-i informa pe migranţi despre aceste posibilităţi de a intra în SUA.

„Aceste căi există, ei nu trebuie să îşi părăsească ţările”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mexic,
sua,
migrant

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici