Preşedintele Orange, Stephane Richard, cercetat pentru escrocherie, este menţinut în funcţie

Preşedintele Orange, Stephane Richard, a fost menţinut luni în funcţie de consiliul de administraţie al operatorului de telecomunicaţii mobile, fiind susţinut de reprezentanţii statului francez în pofida faptului că este cercetat pentru "escrocherie în grup organizat".

160 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Orange, Stephane Richard, cercetat pentru escrocherie, este menţinut în funcţie

Stephane Richard (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Decizia, susţinută de numeroşi angajaţi ai companiei precum şi de sindicate, a fost salutată şi de piaţa financiară, acţiunile Orange avansând la bursa din Paris cu 3,08%.

Într-o şedinţă care a durat mai puţin de două ore, consiliul de administraţie "a decis să reafirme încrederea în Stephane Richard, pentru a continua să lupte cu aceeaşi energie cu numeroasele provocări cu care se confruntă Orange, în interesul companiei, al angajaţilor şi al clienţilor", se arată într-un comunicat al Orange.

Preşedintele Francois Hollande a anunţat duminică seara că autorităţile statului au cerut celor trei reprezentanţi ai săi în conducerea Orange să voteze în favoarea menţinerii în funcţie a lui Richard.

Statul francez este principalul acţionar al Orange, cu o participaţie de 27%.

Stephane Richard, fost şef de cabinet al lui Christine Lagarde în perioada în care aceasta era ministru al Economiei, este cercetat pentru "escrocherie în grup organizat", fiind pasibil de o pedeapsă de 10 ani de închisoare şi o amendă de 1 milion de euro. Ancheta face parte dintr-o investigaţie legată de despăgubirile de circa 400 de milioane de euro obţinute prin arbitraj de omul de afaceri Bernard Tapie într-un litigiu cu fosta bancă Credit Lyonnais.

Directorul general al FMI Christine Lagarde, care în calitate de ministru a fost de acord cu rezolvarea litigiului prin arbitraj, a fost pusă în acelaşi dosar sub statutul de martor asistat, intermediar între statutul de martor şi cel de inculpat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici