Preşedintele Parlamentului de la Chişinău: Republica Moldova trebuie să intensifice dialogul cu Rusia înaintea semnării Acordului cu UE

Republica Moldova trebuie să intensifice dialogul cu Rusia pentru găsirea unei soluţii "reciproc avantajoase" în contextul semnării Acordului de asociere cu UE, propune Igor Corman, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, citat de agenţia Itar-Tass.

434 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului de la Chişinău: Republica Moldova trebuie să intensifice dialogul cu Rusia înaintea semnării Acordului cu UE

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău: Republica Moldova trebuie să intensifice dialogul cu Rusia înaintea semnării Acordului cu UE (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

"În momentul de faţă, dialogul este indispensabil pentru noi mai mult ca niciodată, pentru a se evita orice neînţelegere, inclusiv pe tema Acordului de asociere între R.Moldova şi Uniunea Europeană", declară Igor Corman.

Chişinăul trebuie să înţeleagă atitudinea Moscovei în această problemă şi să îşi construiască argumentaţia astfel încât să găsească o soluţie reciproc avantajoasă, a adăugat Corman.

"Rusia rămâne partenerul important al Republicii Moldova, de aceea orice afirmaţii belicoase şi încercările de a genera tensiuni în relaţiile bilaterale sunt inacceptabile. Chiar şi colegii noştri de la Uniunea Europeană şi din Statele Unite ne cer să avem un dialog deschis cu Rusia", a insistat preşedintele Parlamentului de la Chişinău.

Oficiali guvernamentali de la Moscova au sugerat că Rusia ar putea introduce sancţiuni comerciale împotriva Republicii Moldova dacă această ţară va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici