Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va rosti un discurs în legislativul de la Bucureşti pe 21 noiembrie

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va efectua pe 21 noiembrie o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia va rosti o alocuţiune în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, vizita fiind prilejuită de preluarea de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

589 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va rosti un discurs în legislativul de la Bucureşti pe 21 noiembrie

Foto: Facebook/Antonio Tajani

În data de 21 noiembrie 2018 va avea loc, la Bucureşti, vizita Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European, delegaţie condusă de Preşedintele PE, Antonio Tajani şi formată din preşedinţii grupurilor politice din legislativul european, Secretarul general al PE, reprezentanţi ai Cabinetului preşedintelui PE, consilieri, interpreţi şi reprezentanţi ai mass-media, potrivit unor memorandumuri interne parlamentare consultate de MEDIAFAX.

Cu această ocazie, pe 21 noiembrie va avea loc o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în cadrul căreia Antonio Tajani, liderul PE, va susţine o alocuţiune.

La şedinţa plenului reunit vor fi invitaţi preşedinţii CCR, ÎCCJ şi Curţii de Conturi, Avocatul Poporului, europarlamentarii români şi şeful biroului de legătură al PE în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice cu reşedinţa în Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis nu figurează pe lista propunerilor de invitaţi, potrivit memorandumurilor interne parlamentare.

Antonio Tajani ar putea avea întrevederi cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de preşedinţi ai Camerei Deputaţilor, respectiv Senatului.

Într-un memorandum intern parlamentar se arată că din delegaţia europeană vor face parte aproximativ 50 de persoane, vizita fiind una din „acţiunile devenite tradiţionale înainte de preluarea de către un stat membru al UE a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE”, şi că preşedinţii PE au o „solicitare expresă”, aceea de avea un „dialog cu mediul academic/societatea civilă”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici