Preşedintele Parlamentului venezuelean: Chavez va alege singur data când va depune jurământul

Hugo Chavez, care a revenit la Caracas în urmă cu o săptămână, va alege singur data când va depune jurământul ca preşedinte în faţa Curţii Supreme de Justiţie (TSJ), a anunţat luni preşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV, la putere) Diosdado Cabello.

141 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului venezuelean: Chavez va alege singur data când va depune jurământul

Hugo Chavez (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Şeful statului, reales în octombrie, care a urmat un tratament pentru cancer timp de două luni la Havana, nu a putut depune jurământul la data prevăzută, pe 10 ianuarie.

"«Il Comandante» este cel care va spune când va putea să îi convoace pe membrii TSJ pentru învestire", a declarat pentru presă Cabello.

O sursă apropiată Curţii a declarat pentru AFP că TSJ este "pregătit în orice moment" să fie convocat pentru prestarea jurământului de către Hugo Chavez.

"Nu ne grăbim, deoarece preşedintele ocupă postul (...) şi este în convalescenţă", a spus, însă, Cabello.

Vicepreşedintele venezuelean Nicolas Maduro a oferit asigurări vineri seara că Hugo Chavez gestionează în continuare afacerile statului, dezminţind astfel zvonuri referitoare la o situaţie de vid politic.

La începutul lui ianuarie, TSJ a tranşat în favoarea Guvernului, în urma unui conflict cu opoziţia, decretând că Hugo Chavez, spitalizat în Cuba, poate să depună jurământul după data de 10 ianuarie, prevăzută de Constituţie.

În plus, cei şapte judecători ai Camerei Constituţionale din cadrul Curţii au decis, în virtutea "principiului continuităţii administrative", că Guvernul şi vicepreşedintele Nicolas Maduro - căruia preşedintele i-a delegat o parte dintre atribuţii - rămân în funcţie până când Chavez va fi în măsură să fie învestit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici