Preşedintele Rezervei Federale avertizează că va continua majorarea dobânzii de referinţă din cauza stării economiei SUA

Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, i-a avertizat vineri pe cetăţenii americani că probabil va continua majorarea dobânzii de referinţă în mai multe rânduri pentru contracararea problemelor economiei.

1024 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Rezervei Federale avertizează că va continua majorarea dobânzii de referinţă din cauza stării economiei SUA

"Există costuri nefericite pentru reducerea inflaţiei, dar un eşec în revenirea la stabilitatea preţurilor ar însemna o durere şi mai mare", a declarat Jerome Powell, conform agenţiei The Associated Press, la conferinţa anuală a Rezervei Federale.

"Recordurile istorice ne avertizează asupra reducerii premature a dobânzilor. Trebuie să le menţinem până când ne îndeplinim misiunea", a subliniat Jerome Powell.

Începând din martie, Rezerva Federală a aplicat cele mai intense majorări ale dobânzii de referinţă din ultimele decenii, în cadrul eforturilor de contracarare a inflaţiei. În doar patru sesiuni, Fed a majorat cu 2% dobânda federală de referinţă, care a ajuns la intervalul 2,25%-2,5%.

Statele Unite au înregistrat o inflaţie de 9,1% în iunie, un record în ultimele patru decenii. În iulie, rata inflaţiei a scăzut uşor, fiind la nivelul de 8,5%.

Oficiali din cadrul Fed au semnalat că dobânda de referinţă ar putea ajunge până la sfârşitul anului la un interval cuprins între 3,25% şi 3,5%, iar în 2023 ar putea atinge nivelul 3,75%-4,0%.

Jerome Powell a sugerat că vrea o abordare care să conducă la reducerea ritmului economic astfel încât să dispară presiunile inflaţioniste majore, fără însă a declanşa o recesiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici