Preşedintele Senatului italian a primit o scrisoare de ameninţare cu moartea, de tip mafiot

Preşedintele Senatului italian, Renato Schifani, a doua personalitate în ierarhia de stat după preşedintele Republicii, a primit, marţi, o scrisoare de ameninţare cu moartea, de tip mafiot, a relatat, joi, presa italiană.

15 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Senatului italian a primit o scrisoare de ameninţare cu moartea, de tip mafiot

Preşedintele Senatului italian, Renato Schifani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aveţi grijă că viaţa dumneavoastră şi a celor apropiaţi este în pericol", afirmă scrisoarea redactată de mână şi datată 21 noiembrie. Textul conţine numeroase detalii despre obiceiurile şi deplasările preşedintelui Senatului, care face parte din formaţiunea şefului Executivului, Silvio Berlusconi.

Scrisoarea a sosit prin poştă la Palazzo Madama, sediul Camerei superioare a Parlamentului italian, marţi, cu o zi înainte ca Schifani să fie acuzat că, la începutul anilor '90, s-a întâlnit cu un lider al Mafiei, Filippo Graviani.

A fost demarată o anchetă cu privire la gravitatea acestor ameninţări, însă măsurile de securitate din jurul lui Schifani, care a mai primit şi în trecut astfel de ameninţări, au fost întărite.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini (de dreapta) şi-a exprimat "solidaritatea" cu Schifani, în timp ce liderul grupului din Senat al Partidului Democrat (stânga, opoziţie), Anna Finocchiaro, l-a sunat pentru a-şi exprima sprijinul.

Jurist de formaţie, Schifani, 59 de ani, a debutat în politică în rândul Democraţiei Creştine, partid care face obiectul unei anchete în cazul de corupţie Mani Pulite, de la începutul anilor '90. Unul dintre cei mai fideli colaboratori ai lui Silvio Berlusconi, el a fost ales la conducerea Senatului în aprilie 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici