Preşedintele şi cancelarul Germaniei l-au felicitat pe Iohannis. Gauck: Vom sprijini România în consolidarea statului de drept. Merkel: Vom aprofunda relaţiile bilaterale

Preşedintele german, Joachim Gauck, l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidenţiale de duminică şi l-a asigurat că Germania va continua să sprijine România pe drumul reformelor importante, în special în ceea ce priveşte consolidarea statului de drept. Cancelarul Angela Merkel l-a felicitat şi ea pe Iohannis, subliniind că împreună vor putea aprofunda relaţiile bilaterale.

21310 afișări
Imaginea articolului Preşedintele şi cancelarul Germaniei l-au felicitat pe Iohannis. Gauck: Vom sprijini România în consolidarea statului de drept. Merkel: Vom aprofunda relaţiile bilaterale

Angela Merke şi Joachim Gauck (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gauck l-a felicitat pe Iohannis: Germania va sprijini România în consolidarea statului de drept

"Preluaţi mandatul (prezidenţial) în vremuri marcate de mari provocări la adresa Europei şi a ţării dumneavoastră. Fiţi sigur că Germania va continua să sprijine şi în viitor România pe drumul reformelor importante care urmează să fie făcute, în special în ceea ce priveşte îmbunătăţirea statului de drept", se arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale de la Berlin.

Joachim Gauck l-a asigurat pe Klaus Iohannis că "încrederea reciprocă va sta la baza cooperării" şi că "relaţiile bune, de prietenie, dintre ţările noastre vor fi dezvoltate şi aprofundate atât la nivel european, cât şi internaţional".

Merkel, către Iohannis: Sunt convinsă că împreună vom aprofunda relaţiile bilaterale

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat, marţi, pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegerile prezidenţiale, asigurându-l că Germania va rămâne "un partener de nădejde" al României şi subliniind că împreună vor putea aprofunda relaţiile bilaterale.

"Vă felicit din toată inima pentru alegerea dumneavoastră în funcţia de preşedinte al României", i-a transmis cancelarul Angela Merkel lui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat publicat, marţi, pe site-ul guvernului german.

Merkel a precizat că relaţiile dintre România şi Germania sunt "foarte bune", la 25 de ani de la încheierea Războiului Rece.

"Vom sprijini România cu sfaturi şi fapte pe calea reformelor importante pentru ţară dumneavoastră şi pentru Uniunea Europeană şi vom rămâne un partener de nădejde. Sunt convinsă că împreună vom putea aprofunda relaţiile noastre bilaterale", a mai transmis Angela Merkel.

Totodată, cancelarul german i-a urat succes preşedintelui ales.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici