Preşedintele sirian: Platoul Golan va fi eliberat, fie şi cu ajutorul armelor

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a declarat într-un interviu că Platoul Golan va fi eliberat într-un final, fie şi prin intermediul armelor, relatează site-ul Ynetnews.com.

28 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sirian: Platoul Golan va fi eliberat, fie şi cu ajutorul armelor

Preşedintele sirian Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există nici o îndoială că va veni ziua în care vom elibera (Platoul) Golan, pe cale paşnică sau prin război", a declarat preşedintele sirian, într-un interviu acordat publicaţiei al-Sharq din Qatar. "Când un cetăţean îşi pierde speranţa - se orientează către rezistenţă, într-un fel sau altul".

"De la războiul din Palestina (în 1948) până la ocuparea Platoului Golan (în Războiul de Şase Zile - n. red.) poporul devine din ce în ce mai ostil faţă de Israel. Ar putea veni în viitor o generaţie care nu este dispusă să vorbească despre pace", a explicat Assad.

"Există acum o revenire a ideii de rezistenţă. Israelul se îndreaptă într-o direcţie care este împotriva intereselor sale şi, în final, tot poporul se orientează către rezistenţă, ceea ce este desigur în interesul arabilor", insistă liderul sirian.

Întrebat de ce în prezent nu există "rezistenţă" în Platoul Golan, Assad a răspuns: "Avem motive speciale, obiective în Platoul Golan, care este acum în mare parte nepopulat. Populaţia sa a fost transferată în 1967, astfel încât există foarte puţini locuitori aici, iar rezistenţa necesită forţe numeroase".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici