Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in îndeamnă SUA şi Coreea de Nord să ia "decizii îndrăzneţe" pentru a depăşi impasul diplomatic

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a îndemnat SUA şi Coreea de Nord să ia "decizii îndrăzneţe" pentru a depăşi impasul diplomatic în legătură cu denuclearizarea regimului de la Phenian, adăugând că va continua să acţioneze ca un mediator între cele două părţi, potrivit The Associated Press.

140 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in îndeamnă SUA şi Coreea de Nord să ia "decizii îndrăzneţe" pentru a depăşi impasul diplomatic

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in îndeamnă SUA şi Coreea de Nord să ia "decizii îndrăzneţe" pentru a depăşi impasul diplomatic

Moon a făcut aceste declaraţii marţi, cu doar câteva zile înainte de o nouă întrevedere programată cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un.

Discuţiile privind denuclearizarea între SUA şi Coreea de Nord au intrat într-un impas, cele două părţi acuzându-se reciproc că nu respectă promisiunile făcute la summitul din iunie de la Singapore, între Kim şi preşedintele american Donald Trump.

Moon a declarat că Seulul nu are altă opţiune decât să medieze între SUA şi Coreea de Nord, să promoveze dialogul, adăugând că atât Trump, cât şi Kim, i-au cerut să joace acest rol.

Preşedintele american Donald Trump a primit o scrisoare de la omologul său nord-coreean Kim Jong-un, prin intermediul căruia liderul de la Phenian cere o nouă întâlnire la Casa Albă, a declarat luni purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders.

Ministerul de Externe de la Seul a comunicat marţi că susţine ideea unui nou summit Trump-Kim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici