Preşedintele turkmen ordonă ca toţi directorii să-şi ia concediu între 13 şi 22 iulie

Preşedintele Turkmenistanului, Gurbanguli Berdimuhamedov, le-a ordonat tuturor directorilor de servicii de stat, mijloace de informare şi organizaţii civile să-şi ia concediu şi să meargă în staţiunile balneare turkmene între 13 şi 22 iulie, a anunţat presa de sâmbătă.

547 afișări
Imaginea articolului Preşedintele turkmen ordonă ca toţi directorii să-şi ia concediu între 13 şi 22 iulie

Preşedintele turkmen ordonă ca toţi directorii să-şi ia concediu între 13 şi 22 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Autorizez toţi conducătorii de ministere, de servicii de stat, redactorii-şefi ai ziarelor şi revistelor, directorii de televiziuni şi radiouri şi din organizaţiile societăţii civile să se odihnească între 13 şi 22 iulie", a afirmat Berdimuhamedov, citat de cotidianul de stat Turkmenistanul neutru.

"Începând cu 11 iulie seara, vor fi organizate zboruri speciale către Turkembaşi (staţiune situată la Marea Caspică) şi puteţi să vă instalaţi la hotelul Arzuv", a adăugat el.

Preşedintele turkmen a autorizat şi alte locuri de vacanţă, inclusiv sanatorii din estul şi sudul ţării.

Funcţionarii turkmeni nu au dreptul să părăsească ţara, condusă autoritar de Berdimuhamedov de la moartea predecesorului său, Sapamurat Niazov, în decembrie 2006. Acesta instituise un cult al personalităţii de proporţii, redenumind zilele săptămânii şi lunile anului în onoarea sa.

Berdimuhamedov a revenit asupra unora dintre deciziile lui Niazov, însă nu a liberalizat niciodată regimul. Cu toate acestea vineri a anunţat că opoziţia va putea să desemneze, pentru prima dată, candidaţi la alegerile prezidenţiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici