Preşedintele ucrainean nu confirmă informaţiile privind o posibilă invazie săptămâna viitoare

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a fost întrebat dacă se pregăteşte pentru o invazie rusă în săptămâna următoare.

4043 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ucrainean nu confirmă informaţiile privind o posibilă invazie săptămâna viitoare

Preşedintele ucrainean nu confirmă informaţiile privind o posibilă invazie săptămâna viitoare

În cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că "din păcate" există o mulţime de "informaţii diferite" în mass-media.
 
Întrebat dacă nu este de acord cu evaluarea americană a situaţiei, el a răspuns: „Nu suntem de acord sau în dezacord cu nicio informaţie. Trebuie să fim pregătiţi în fiecare zi, nu a început ieri, a început în 2014", spune el.
 
Acesta a spus că "poate fi în orice zi", dar nu poate da un răspuns "simplu", potrivit SkyNews.
 
Statele Unite consideră că Rusia ar putea întreprinde acţiuni militare ofensive sau ar putea încerca să declanşeze un conflict în interiorul Ucrainei la începutul săptămânii viitoare, a declarat, vineri, consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan.

Antony Blinken, secretarul de stat, a declarat vineri reporterilor, în cadrul unei conferinţe de presă la Melbourne, că "invazia ar putea începe în orice moment. Şi, ca să fie clar, asta include şi în timpul Jocurilor Olimpice", care sunt programate să se încheie pe 20 februarie. Dl Blinken a adăugat că oficialii americani "continuă să vadă semne foarte îngrijorătoare de escaladare a Rusiei, inclusiv noi forţe care sosesc la graniţa ucraineană".

Joe Biden a susţinut vineri un apel video cu mai mulţi lideri NATO pentru a discuta despre escaladarea Kremlinului la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri la invitaţia preşedintelui SUA la consultări în format restrâns cu o serie de lideri aliaţi şi ai instituţiilor Uniunii Europene pe tema „evoluţiilor îngrijorătoare” generate de desfăşurarea masivă de forţe şi echipamente ruse în proximitatea Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici