Antony Blinken avertizează că un atac rus asupra Ucrainei va avea efecte şi în zona Indo-Pacifică

Un atac militar al Rusiei contra Ucrainei va afecta inclusiv stabilitatea zonei Indo-Pacifice, a avertizat secretarul de Stat american, Antony Blinken, la reuniunea Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), un grup din care fac parte SUA, India, Japonia şi Australia.

3648 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken avertizează că un atac rus asupra Ucrainei va avea efecte şi în zona Indo-Pacifică

Antony Blinken avertizează că un atac rus asupra Ucrainei va avea efecte şi în zona Indo-Pacifică

"Există semnale foarte îngrijorătoare privind o escaladare a crizei de către Rusia. Suntem într-un interval în care o invazie ar putea începe în orice moment şi, ca să fie foarte clar, inclusiv în timpul Jocurilor Olimpice", a declarat Antony Blinken, conform cotidianului The Guardian, la reuniunea QUAD, desfăşurată în oraşul australian Melbourne.

Antony Blinken a reiterat că Statele Unite îşi reduc personalul diplomatic de la Kiev şi le-a cerut din nou cetăţenilor americani să părăsească Ucraina imediat. Anterior, preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat că lucrurile s-ar putea deteriora "rapid" în Ucraina, astfel că cetăţenii americani trebuie să părăsească această ţară.

"Rusia contestă principiile potrivit cărora o ţară nu poate schimba frontierele altei ţări cu forţa şi nu poate dicta altei ţări opţiunile, politicile şi cu cine să se asocieze. Dacă permitem ca aceste principii să fie contestate fără o sancţionare, chiar dacă situaţia este în Europa, la jumătate de lume distanţă de aici, va exista un impact şi aici, alţii urmăresc, alţii vor să vadă cum reacţionăm. De aceea, este foarte important să avem solidaritate, să facem tot posibilul prin diplomaţie pentru a evita un conflict şi o agresiune, dar să acţionăm şi determinat dacă Rusia comite o nouă agresiune", a subliniat Antony Blinken, la reuniunea miniştrilor de Externe din cadrul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD).

În urmă cu câteva luni, Rusia a exprimat rezerve privind crearea Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), un grup din care fac parte Statele Unite, India, Japonia şi Australia care vizează contracararea influenţei Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici